Evde Saç Keserken Dikkat Edilmesi Gerekenler



Evde Saç Keserken Dikkat Edilmesi Gerekenler


Merhaba

Kuaförlerin ve berberlerin kapanması ve karantina sebebiyle evde geçirilen vaktin artmasıyla evde kişisel bakım en çok aranılan konuların başında geliyor. 


Özellikle erkekler için evde saç kesimi ve şekillendirmenin yapılması için doğru hazırlık yapılması ve doğru makine seçilmesi gerekiyor. 
Evde saç kesiminde dikkat edilmesi gerekenler ve püf noktaları ise dünyaca ünlü kişisel bakım markası Remington’dan geliyor.
Bende Remington'dan cesaret alarak çocuklarımın saçlarını kesmeye karar verdim.

Berkay'ın ilkokul hayatına başlamadan önce saçları bu şekilde uzundu. Ve tarzına, duruşuna çok yakıştırırdım.
Tabi sonra okula başladı. ''Okulda zorlanır'' düşüncesiyle kestirmeye karar verdik.


Kısa da çok yakışmıştı şüphesiz. Ama aklımız hevesini (hevesimizi 🙈) alamadığı uzun saçta kaldı. O yüzden bizde kendimize bir fırsat yarattık. Sadece saçlarının yanlarını tıraş ederek üst kısımlarını uzatabiliriz diye düşündüm 😁

Peki Erenay?

Remington

Aslında ona da çok yakışıyor uzun saç.. Bebekliğine dönüyor hemen. Ama malesef O da kısacık seviyor saçlarını. Her kuaför deneyiminde her şeyi ele geçiriyor adeta. Ve sonunda bir bakmışız Erenay bu oluyor.

Remington

Evet O'na da bu çok yakışıyor 😎

Bana kalırsa işim çok kolay görünüyor. 

İhtiyacım olan tek şey de doğru makine seçimi.

Çocukların saçlarını keseceğim için ilk aradığım kriter kablosuz bir makine
Diğer bir özellik saçlarına şekil vermemde bana yardımcı olabilecek farklı başlıklar
Saç kesimi esnasında saçları çekmemesi için ve tek hamlede kesebilmesi için kendi kendini bileyen bıçaklar. 
Ve işlem bittiğinde kolayca su altında temizleyebilmek için %100 su geçirmez makine... Hijyen önemli 🙏



Remington

Doğru makine seçiminde aradığım özellikleri filtrelediğimde ise karşıma Remington Graphite 5 Erkek Bakım Kiti çıkıyor. 

Remington Graphite 5'te yer alan 9 çok yönlü başlıklar sayesinde sadece saç tıraşınızı değil dilerseniz favorilerinizi düzeltebilir, sakal tıraşınızı yapabilir ya da kulak, burun, kaş kıllarınızı rahatça temizleyebilirsiniz. Kendi kendine bilenen bıçaklarıyla üst düzey kesim performansı gösteren Graphite 5, grafit kaplı bıçakları sayesinde ise cildinizde düzgün kayma özelliğine sahiptir. Kablosuz özelliğiyle 90 dakikaya kadar kullanım şansı tanıyan Graphite 5 ile saçlarınızın istediğiniz noktalarına rahatça müdahale edebilirsiniz. Graphite G5, %100 su geçirmez özelliği sayesinde tıraş sonrasında da kolayca temizlenebilir ve diğer tıraşlar için de mükemmel durumda kalır.

Remington

Ve sıra saçları hazırlamakta...

Remington diyor ki;

Saçlarınızı tıraşa hazırlayın

Saç tıraşına başlamadan önce saçlarınızı tıraşa mutlaka hazırlamalısınız. İlk olarak saçlarınızı bir şampuanla köpürterek yıkayın ardından güzelce durulayın. Hafif nemli kalacak şekilde bir havlu yardımıyla saçlarınızı kurulayın. Böylelikle tıraş esnasında problemlerle karşılaşmadan makineniz saçlarınızın arasında kolayca hareket eder.

Adım adım saç kesimi planı

Hafif nemli saçlarınızı şimdi nasıl keseceğinize karar verin. Unutmayın ki en iyi sonucu almak için nasıl bir saç modeli istediğinizi bilmek de önemli. Saçlarınızın farklı uzunluklarda kesilecek kısımlarını bölümlere ayırın. Bunun için makinenizin uzunluk taraklarını tercih edebilirsiniz.
İlk olarak başınızın her iki tarafında bulunan saçları kesmeye başlayın. Düşük numaralı başlık kullanarak başınızın yanlarını aşağıdan yukarı doğru kısaltın. Yukarı doğru makineyi hareket ettirirken hafif eğerek saçlarınızın yanıyla üstü arasında geçiş verebilirsiniz. Yan tarafları keserken olduğu gibi başınızın arkasındaki saçları da düşük numaralı başlık ile yukarıdan aşağıya kesebilirsiniz. Üst kısımdaki saçlarınızla keskin bir çizgi olmaması için makineyi hafif eğerek yumuşak bir geçiş vermeyi unutmayın.Bu noktada bir el aynasıyla elde ettiğiniz sonuçları ara ara kontrol edebilirsiniz.

Saçlarınızın üst kısımları için yanları ve arkayı keserken kullandığınız düşük numaralı başlıktan farklı olarak yüksek numaralı bir başlık tercih edin. Böylelikle farklı uzunluklara sahip iyi bir görünüm elde edebilirsiniz. Makineniz ile hacimli ve düzgün bir görünüm elde etmek için saçınızın üst bölümünde daha titiz davranmanız gerekiyor. Yavaş yavaş keserek olası kazaları minimuma indirebilirsiniz.

Saçlarınızın kesimi bittikten sonra artık son rötuşları yapabilirsiniz. Makinenizin düzeltici başlığıyla favorilerinize ve ensenize detay dokunuşlar gerçekleştirebilirsiniz.


PG5000 Graphite Serisi G5 Kişisel Bakım Kiti Satış Fiyatı: 469,90 TL


Sevgiler

Esy









Bunlar da ilginizi çekebilir

18 yorum

  1. Biz de sonbaharda almıştık makine şimdi her şey zamlandı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ahh aynen ama Remington makineleri daha uygun geliyor bana.. Piyasadaki diger markalara gore 💙💙 Zaman ayirdigin icin tesekkur ederim💙

      Sil
  2. Çok güzel olmuş, güle güle uzatsınlar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim. Umarım bu süreçte değişiklik hepimize iyi gelecektir. Sevgiler :)

      Sil
  3. Çok güzel anlatmışsın Esra'cım, biz de Remington Graphite 5 kullanıyoruz. Deniz saçlarını uzattığından onda kullanamadım ama Serdar çok memnun. Saç, sakal, vücut tüyü konusunda başarılı bir makine.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kuzum çok teşekkür ederim. Gerçekten çok güzel makineye benziyor. Özellikle acemi olanlar için (Mesela ben) 9 farklı başlığın olması şahane..

      Sil
  4. Çok güzel bir yazı olmuş:)

    YanıtlaSil
  5. makine çok kullanışlı her evde bulunmalı bence :)

    YanıtlaSil
  6. Bende geçenlerde babamın saçlarını traş ettim ama bizim makine Phillips :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende Philps de var fakat bozulmus sanirim. Asla calistiramadim. O yuzden tekrar makine siparisi verdim. Bakalim bugun kesecegim saclarini cocuklarin🙈

      Sil
  7. Ben Philips marka almıştım bana göre bundan daha iyi hemde 360 TL fiyatı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende de Phillips var fakat bozulmuş sanırım.. Hiç sarj olmuyor 😥

      Sil
  8. Bilgilendirici yazılara bayılırım :) kalemine sağlık

    YanıtlaSil
  9. Bende evde kestim . Meğerse berbere gitmeye gerek yokmuş :))

    YanıtlaSil

Yorum bıraktığınız için teşekkür ederim.